Ако строите нова къща и смятате, че озеленяването на вашия двор е нещо, с което ще се занимавате по-късно, вие сте поел по грешен път. Редно е да помислите за вашия имот като едно цяло. Да наемете ландшафтен архитект и откритата площ да бъде планирана предварително. Ние от Ти Ейч Консултинг сме готови да приемем всяко едно предизвикателство, което е свързано с озеленяването във вашия дом или градина.

[ultimate_heading main_heading=“Ландшафтен архитект или ландшафтен дизайнер?“][/ultimate_heading]

Възможно е пък и да сте пропуснали етапа на предварителен план за вашия двор и вече да имате градина, но да сте решили, че тя се нуждае от преобразяване. И в двата описани случая  ангажиментът свързан с озеленяването доста често се оказва непосилен за сам и неопитен човек.

Честа практика е да се наема ландшафтен дизайнер за помощ при обичайни задачи. Например грижа за тревата, поддръжка на храсти и цветен дизайн. Но понякога ландшафтният дизайнер не е достатъчен, когато имате проект на открито, който трябва да се изпълни. В следващите редове ще опишем защо е необходимо да наметете ландшафтен архитект за вашия дом и как би ви помогнал.

ландшафтен архитект

Ландшафтният архитект е професионалист, който е оборудван да проектира външни пространства и да се възползва максимално от естествената среда. Той ще ви помогне да очертаете визия за вашето външно пространство, взимайки предвид всички заобикалящи фактори. Да приемем, че талантът и креативността са очевидни в дизайнерското портфолио на архитекта и в идеите, които се обсъждат с вас. Ето и някои от предимствата, които можете да очаквате от ландшафтен архитект за вашия проект:

Наемайки ландшафтен архитект, може да считате, че директно правите печеливша инвестиция за вашия дом. Ландшафтният архитект е добре оборудван за проектиране на жилищно пространство на открито. Това не само ще увеличи стойността му, но и ще оптимизира размерите му.

Това ще ви позволи да се насладите на всичко, което природата и човешкото въображение може да предложи. Беседки, инсталирани места за сядане, фонтани, огнища, вътрешни дворове и дори кухни на открито могат да създадат пространство, което е едновременно привлекателно и екологично устойчиво.

ландшафтен архитект
[ultimate_heading main_heading=“Голямото предимство, когато наемаме ландшафтен архитект“][/ultimate_heading]

Голямо предимство при наемането на ландшафтен архитект е, че той/тя е обучен да мисли за самия пейзаж като система. Това означава, че ще бъдат оценени проблемните области на вашия имот, както и неговите възможности. На тази база ще се създаде солиден план, който обхваща общата картина и точните подробности от нея. Професионалистите ще ви помогнат да изберете перфектните материали, стилове, текстури и цветове за вашия проект. Всичко това ще ви спести доста време и стрес.

Навярно вашата цел е за открито пространство, богато на цветове и аромати. Ландшафтният архитект ще проектира градина с висока ефективност и красиви растения. Опитният ландшафтен архитект ще подбере за вас точните екземпляри, които са подходящи за почвата и климата в района. Освен това, ландшафтните архитекти знаят къде да поставят дървета или големи храсти, за да намалят разходите за консумация на енергия.

Използвайте опитът на професионалиста, за да изберете къде да засадите някои бързо растящи сенчести дървета. По този начин ще можете да се насладите на време в градината, дори в горещия летен ден. Изборът на растения от самото начало е една от ключовите ползи, с които могат да ви помогнат архитектите.

[ultimate_heading main_heading=“Ландшафтен архитект = край на проблемите с напояването“][/ultimate_heading]

Без значение дали сте отдаден градинар или много зает човек, който предпочита градина с ниска поддръжка, ландшафтният архитект ще ви помогне да създадете модерна система за капково напояване. Тя ще полива растенията директно в корените, вместо да използвате старата система за пръскане, която губи много вода. Основна необходимост е добра напоителна система, която осигурява точното количество вода. Твърде много вода може да унищожи растенията във вашата градина.

Ако искате да избегнете неприятния момент при лятна буря градината ви да се превърне в басейн с кал, то експертизата на ландшафтния архитект отново би била от полза. Той ще изследва вашата земя и ще посочи най-доброто място за поставяне на дъждовна градина. Или пък система за събиране на дъждовна вода, за да се отцеди оттока и да бъдат предпазени от наводняване цветните лехи.

ландшафтен архитект
[ultimate_heading main_heading=“А също така…“]…може да поискате да използвате пропусклива настилка за пътеките във вашата градина. По този начин ще се справите с напора на водата и ще насърчите презареждането на подземните води.

Ландшафтен архитект може да проектира и естествени басейни. За разлика от басейните с цвят на аквамарин от миналото, естественият басейн изглежда като естествено езерце. То предлага всички предимства на хлориран басейн с по-малко поддръжка и сурови химикали.[/ultimate_heading][ultimate_heading main_heading=“Заключение“][/ultimate_heading]

Не пропускайте и още нещо. Ландшафтните архитекти виждат в бъдещето! Професионалистът разбира какво искате днес и може също да ви каже какво ще искате след няколко години. Ако имате малки деца, може да искате да проектирате градината, според настоящите им нужди. Това е много хубаво, но не много практично. Вероятно е детето ви да се отегчи от една и съща стара люлка и да иска да отиде в парка, за да играе с други деца. Така че, да имате пълна площадка в задния двор, би било безполезно.

ландшафтен архитект

Искате да направите голям басейн в задния двор или пък желаете кокетна цветна градина? Професионалното око на ландшафтния архитект ще създаде перфектния завършен вид на вашите мечти.Mossaika

А ако искате да придадете още по-завършен вид на вашата градина, може да украсите с декоративни камъчета. Повече по темата за това как и къде да ги използвате, ще намерите в нашата статия.