На вашето внимание ви показваме част от проекта идеи за озеленяване на малък двор „College Crescent“, в нестандартен Азиатски стил. Заложената идея, която се забелязва е изчистените до съвършенство зони с ненатрапчива растителност.

[ultimate_spacer height=“20″]
asian landscape College Crescent
asian landscape College Crescent
идеи за озеленяване на малък двор asian landscape College Crescent
идеи за озеленяване на малък двор asian landscape College Crescent
идеи за озеленяване на малък двор asian landscape College Crescent
идеи за озеленяване на малък двор asian landscape College Crescent

Двор, градина, площадка или друго открито пространство… пред вас стои предизвикателството да преобразите дадена площ, да я озелените, освежите и така да и вдъхнете живот? Реално възможностите за това са ограничени единствено от собствената ви фантазия и желания, но понякога е трудно да решите откъде да започнете.

В следващите няколко реда ще се опитаме да систематизираме и организираме някои от най-добрите предложение за идеи за озеленяване на малък двор. От къде да започнем да планираме и реализираме озеленяването и облагородяването на всяко открито място.

Тези прости, но функционални насоки идват от дългогодишния опит на Ти Ейч Консултинг в областта на озеленяването и проектирането на интериор и екстериор и имат за цел да ви улеснят, вдъхновят и насочат в посоката, която желаете!

 

Планиране и първи стъпки

Доброто планиране е наполовина свършена работа. Ако превръщането на даден терен в използваемо и естетически издържано пространство ви се струва трудоемка и сложна идея, помислете за момент какво бихте искали да имате пред себе си. След като имате ясна идея каква е целта ви, работата по облагородяването и озеленяването става много по-лесна. Набележете какви са структурните промени, които искате да нанесете. Понякога това означава сериозно разчистване и дори строителни работи, но често пъти е нужно само основни почистване и подготовка за базисно озеленяване.

 

Вдъхновете се от опита

За щастие в интернет е пълно с различни идеи за озеленяване на малък двор, за красиви и професионално оформени външни и вътрешни площи. Използвайте опита на другите като разгледате примери, които отговарят на вашите търсения и специфики. Систематизираните съвети, които ще намерите във вестник „Зелени идеи“ са специално подбрани да ви ориентират в хилядите възможности и най-новите тенденции в озеленяването.

Възползвайте се и от други опции и места за обмен на идеи. Съберете впечатления от форуми, сайтове за градината, както и от Pinterest и подобни платформи, след което отсейте това, което ви харесва най-много и го използвайте за вашата градина, двор или зелена площ.

 

Идеи за озеленяване на малък двор

Вие имате цялата свобода да преобразите и изградите терена по ваш вкус. Най-добрата и устойчива стратегия за добър резултат обаче е да имате първоначална основна концепция за това как искате да изглежда всичко накрая. Средиземноморски стил, колониален стил, традиционна българска градина с възрожденски елементи или нещо друго.

Всичко зависи от вашите идеи и спецификите на екстериора, с което работите. Важно е дизайна да следва функцията – съобразете се с това, ако вашето място има специално приложение (лятна градина, двор, заведение и т.н.).

 

Бъдете реалисти

Решенията понякога са трудни. Опитайте се да се съобразите с това доколко дадена идея е реалистична и колко точно работа и интервенции изисква тя. Ако изпитвате съмнение дали тази или онази идея е осъществима – консултирайте се с някого с необходимия опит. В най-добрия случай можете да се обърнете към професионалист, но винаги можете да запазите най-сладката част – планирането и решението за цялостната концепция –за себе си. Удовлетворението когато погледнете крайния резултат е несравнимо!

 

Повече за поддръжката

Едно открито пространство може да бъде много лесно за поддръжка, стига да имате предвид няколко основни неща. На първо място това е изборът на растителните видове, които ще бъдат използвани за озеленяване. Вариантите са неограничени – от проста настилка с райграс до сложни арки, витражи и алпинеуми с цветя, храсти и редки видове. Нека преценката за сложността на изпълнение бъде продиктувана от вашите собствени цели, като имате предвид какви усилия ще са нужни за в бъдеще при поддръжката на вашата площ. Семплата, но добре поддържана ливада винаги изглежда по-добре от богатата, но занемарена градина.

А какви продукти предлагаме ние от Ти Ейч Консултинг, може да откриете в нашия онлайн магазин.

[dt_gap height=“25″]

Изпратете Запитване
[dt_gap height=“25″ /]
[contact-form-7 id=“3114″ title=“запитване“]
[dt_gap height=“25″ /]

Повече от „Tи Ейч Консултинг“