На 13 март 2018 г. Службата за вътрешни приходи издаде допълнителни насоки, за да помогне на данъкоплатците да изпълнят изискванията си за подаване и плащане съгласно новия раздел 965 за преходен данък.

 

Законът за данъчни облекчения и работни места tollpass изисква някои данъкоплатци, които имат необложени чуждестранни доходи и печалби, да плащат данък, сякаш тези приходи и печалби са били репатрирани в Съединените щати. Разпоредбите на закона очертават подробности относно задължителното добавяне към дохода, данъчните ставки, които трябва да се прилагат, и наличието на определени избори за определяне на времето и размера на данъчните плащания.озеленяване софия

 

Преди крайните срокове за подаване на 15 март и 17 април IRS публикува допълнителна информация във формат Въпроси и отговори, за да отговори на някои от многото въпроси, повдигнати от новия закон, включително как да докладвате допълнителния доход и да платите свързаните с него данъчни задължения. Очаква се IRS да издаде повече насоки и друга информация през следващите седмици tollpass преди крайния срок на 17 април.thconsulting

 

ТОЛ такса: Хората протестират, искат отмяна на заповедта

Хаосът и объркването преобладават в Южен Кашмир ден след като Националният магистрален орган на Индия (NHAI) започна да налага пътен данък върху кашмирската магистрала.

 

Във вторник NHAI започна изграждането на площадка за плащане на такси, създадена в Kachachkot тук, в района Pulwamadistrict в Южен Кашмир. Съгласно заповедта на NHAI всяко превозно средство, преминаващо през пункта за таксуване, ще бъде таксувано Rs 85. Следователно Rs 170 tollpass ще бъде таксувано на ден за всяко превозно средство, което се движи насам-натам по магистралата.

 

Властите също така обявиха, че таксата не се прилага за хора, живеещи в радиус от 20 километра от тол площадката. NHAI също издаде списък на селата, които ще получат месечна карта, освобождаване от плащане на такса.

 

Но хората разпитваха за тези, които попадат извън ограниченията. „Не знам логиката на тази заповед. Какво ще стане, ако някой падне над 20 км. Живея в местността Ханабал проверка глоби кат в област Анантнаг, на 22 км разстояние от тол площадката, как мога да платя такса “, каза местният Башир Ахмад.

Шофьорите, пътуващите до работното място, търговците, студентите и служителите осъдиха таксата и определиха заповедта като възмутителна и несправедлива сред обикновените хора.

 

Всеки ден плащам 150 рупии като такси за гориво от дома проверка за глоби кат си до работилницата, намираща се в Anantnag. Сега трябва да платя още 170 като такса, което означава повече от това, което плащам за гориво. Таксите са не само големи, но и надхвърлят въображението“, каза механикът Нисар Ахмад от Kharmoud Awantipora.

 

Друг пътник, показващ разписка за 85 рупии, събрани от NHAI, каза на Greater Kashmir, че принадлежи на Awantipora и води болната си майка в областната болница Anantnag. „Два пъти седмично трябва да водя майка си с диабет в болницата в Anantnag. Защо трябва да плащам 255 като гражданска отговорност цени месечна карта и защо не можем да получим освобождаване“, попита Мохамад Амин.

 

Той поиска от NHAI и правителството на Джаму и Кашмир да отменят заповедта, за да дадат отсрочка на обикновените хора.

 

Хората от отдалечените райони на Анантнаг и Кулгам определиха заповедта като несправедлива. Докато хората от отдалечени райони като LarnooKokernag, Kapran Dooru, Lowermunda и Pahalgam поискаха освобождаване от такса.

 

„Често нямаме пари да платим автобусен билет, тогава как гражданска отговорност ценa можем да платим този огромен данък“, каза възрастен мъж от Капран Доору.

Тъй като таксата беше пусната в действие, хора от всички сфери на живота протестираха срещу нея и отказаха да я платят. И търговци, и превозвачи излязоха в сряда на протест срещу налагането на тол такса.

 

Търговците и превозвачите организираха протест пред офиса на заместник-комисаря Anantnag с молба да освободи от таксата обикновените хора, които вече страдат от продължителни austria toll конфликти и разрушена икономика.

 

Протестиращите под знамето на асоциацията на всички търговци и производители Anantnag, Sumo Stand Union Janglatmandi, Bus and Matador Associations подадоха съвместен меморандум пред DC Anantnag с искане за отмяна на решението за налагане на данък върху пътниците.

 

Когато се свърза със служител в NHAI, каза на Greater Kashmir, че скоро ще бъде издадена нова заповед, за да се изчистят всички обърквания сред хората. „Обсъждаме всички опасения, които хората изразяват, и след седмица ще бъде издадена нова заповед“, каза той.

орхидеи