Използвайте тези съвети, за да останете в добро отношение към шефа си от първия си ден нататък.

Катлийн Уолдър, Monster Contributor

Как да впечатлите шефа си

 

търся работа

Може да е фина линия. Искате да разберете как да впечатлите шефа си, но не искате да изглеждате неискрени или колегите ви да ви възприемат като изсмукване.

Има конкретни ползи от това да знаете как да впечатлите шефа си. Когато сте в „A-списъка“ на шефа, е по-вероятно да ви бъдат възложени високопоставени проекти, които ще ви помогнат да напреднете в кариерата. Вашият принос е по-вероятно да бъде чут. И докато бихме искали да мислим, че мениджърите дават оценки на представянето въз основа на резултатите от работата, проучванията доказват, че ръководителите дават по-благоприятни оценки на служителите, които са симпатични. Когато става въпрос за съкращения, е по-малко вероятно да бъдете в списъка на RIF, ако сте в добро състояние с шефа си.

И така, как да останете на добрата страна на шефа си? Съставихме списък с осезаеми неща, които можете да направите, ако искате да знаете как да впечатлите шефа си на работа.

 

Как да впечатлите новия си шеф

Може да сте развълнувани и малко притеснени през първия си ден. Трябва да запомните имената на колеги и предизвикателството да се ориентирате в нова сграда. Вие също трябва да се концентрирате върху това как да впечатлите шефа си. В първия ден на вашата работа вие задавате тона и установявате тази връзка.

 

Всеки супервайзър има различни неща, които задействат бутона за добро впечатление, но ето пет предложения да започнете от десния крак с почти всеки шеф:

fydjob

Водете си бележки: Ще ви бъде хвърлена много информация. Запишете го, за да можете да го използвате по-късно. Отбележете имената и функциите на хората, с които ще работите. По този начин няма да се налага да питате шефа си за информация, която вече е покрил, спестявайки ценно време и на двама ви.

Задавайте умни въпроси: Задаването на въпроси показва интерес. Но вижте бележките си или първо направете проучване. Когато зададете въпрос на шефа си, той ще бъде важен и добре информиран.

Обърнете се към колегите: Вашият шеф ще ви представи първоначално. Покажете инициатива, като се свържете с колегите. Ранното приобщаване към екипа е как да впечатлите шефа си веднага.

Ударете се на земята: Веднага щом можете, помолете шефа си за първата си задача. След това поемете инициативата и попитайте какво следва, вместо да чакате друг проект.

Последващи действия: Отново се обърнете към тези бележки и предайте документите и задачите за първия ден по-рано. Отговорете на „помислете за“ – проблеми или проекти, които шефът спомена между другото: „След като се установите, бих искал да помислите как можем да изчистим електронните таблици XYZ.“

10 начина да продължите да правите добро впечатление на шефа си

След този първи ден на добри впечатления, поддържайте инерцията. Вашият шеф ще продължи да ви оценява през първите няколко седмици, за да потвърди, че сте били доброто решение за наемане. Следвайте тези 10 предложения как да впечатлите шефа си, за да продължите с доброто настроение:

успешния проектен мениджър

Пристигнете рано и останете до късно

Появявам се

Бъдете облечени

Бъдете съвместими

Върви бързо

Проверете багажа си на вратата

Никога не представяйте проблем без решение

Останете организирани

Познайте шефа си

Докажете, че сте отборен играч

  1. Пристигнете рано и останете до късно

Пристигането по-рано и оставането до късно демонстрира вашата работна етика. Ако сте на бюрото си (или онлайн), преди шефът ви да пристигне и когато той си тръгне, той със сигурност ще разбере, че сте там. Не искате да разберете, че шефът ви е търсил, преди да се появите.

Професия сервитьор

  1. Покажете се

Говорейки за показване, бъдете видими. Не прекъсвайте работа, освен ако не е наистина спешно. Участвайте във фирмени събития, срещи и т.н., дори и да са „незадължителни“. Бъдете точни на срещите. Това показва ентусиазъм за вашата работа и че искате да сте част от екипа.

 

  1. Бъдете облечени

Покажете, че сте напълно фокусирани върху работата си, докато сте на работа. Спестете личната работа и телефонните обаждания за вашата почивка или обяд – и го правете далеч от бюрото си. Явявайте се на срещи подготвени и отделете цялото си внимание, като изключите телефона си, задавате въпроси и говорите, когато шефът поиска информация. Ако работите от вкъщи, бъдете достъпни и не използвайте фирмения лаптоп за лична работа или сърфиране в мрежата.

 

  1. Бъдете Copacetic

Имайте приятно отношение, така че хората да искат да са около вас. Не бъдете човекът, който се спъва всяка седмица и се оплаква, че е понеделник, има твърде много работа и политиката на компанията е глупава. Прегърнете положително отношение. Ако наистина не харесвате шефа или работата си, тихо потърсете друга.

работа като инженер

  1. Вървете бързо и с намерение

Независимо дали говорите накратко с колега, пиете кафе или отивате към и от тоалетната, използвайте бързо темпо. Не се разхождайте безцелно или безделно. Продължавайте да се движите и ще изглеждате заети и работещи. Вашият шеф ще остане с впечатлението, че сте концентрирани и продуктивни.

  1. Проверете багажа си на вратата

Не споделяйте всичко. Това определено не е начинът да впечатлите шефа си. Те нямат време да се справят с вашата драма и може да оставите впечатлението, че не можете да си вършите работата, защото сте разсеяни.

 

  1. Никога не представяйте проблем без решение

Да кажете на шефа си за проблем го добавя към вече дългия им списък. Вместо това намерете решение и го представете заедно с проблема и ще бъдете известен като човек с идеи, който поема инициативата.

 

  1. Бъдете организирани

Намерете система, която да следи всичко, върху което работите, и да знаете кога е падежът. Не е работа на вашия шеф да контролира натовареността ви. Ако работите в офис, поддържайте бюрото си подредено, така че да изглежда, че можете лесно да намирате нещата.

 

  1. Познайте своя шеф

Направете приоритетите на вашия шеф ваши приоритети. Дори ако смятате, че вашият начин е по-добър, направете нещата по техния начин от началото до края първия път и след това предложете промени, след като сте се доказали. Например искате да знаете как да направите убийствена презентация, за да впечатлите шефа си? Попитайте ги какво искат да покриете и след това го направете. Изпълнявайте работата по начина, по който шефът ви предпочита, независимо дали е тесте в PowerPoint, писмен доклад или като говорите за резултатите.

 

  1. Докажете, че сте отборен играч

Вероятно вашият шеф ви е попитал дали сте „ориентирани към екипа“, когато сте интервюирали. Покажете, че сте добър член на екипа, като помагате и подкрепяте вашите колеги. Един от най-добрите начини да разберете как да впечатлите шефа си е да впечатлите екипа си.

Развийте впечатляващи работни навици, за да поддържате кариерата си във възходяща посока

Може би сте забелязали, че нашите предложения как да впечатлите шефа си също ще ви направят добър служител в дългосрочен план, където и да работите. И от датата на завършване до последното ви преместване на работа, Monster е до вас с ресурси, за да ви помогне да се ориентирате в света на работата. Поддържайте връзка с нас, като попълните профил на Monster. Ще ви изпратим кариерни съвети въз основа на вашите предпочитания и ще предоставим информацията и автобиографията ви на специалисти по подбор на персонал, които имат възможности за работа, които да споделят с вас.