Зимата вече е тук. Макар това да не се изразява в количеството извалял се сняг от началото на декември, е факт, че по пътищата и тротоарите започва да се образува заледяване, което води до произшествия. Ние от Ти Ейч Консултинг успешно се грижим за почистването на снега и заледяванията, като предлагаме нужните за това препарати и услуги.

Размразяването се дефинира като премахване на съществуващ сняг, лед или замръзване от пътно платно, летищна писта, тротоари и други. Тя включва както механични средства – например машини, така и химични средства – сол или други химикали за топене на лед.

Някои от най-използваните препарати в снежните месеци са калциев хлорид, магнезиев хлорид и натриев хлорид. В следващите редове ще Ви представим подробности за всеки един от трите препарата и ще разкрием техните предимства.

Калциевият хлорид е високо пречистен продукт на гранули, който не съдържа вредни примеси. Той топи снега и леда изключително бързо дори при температура до -32°C. Калциевият хлорид по никакъв начин не уврежда кожата, асфалта, бетона, гумите и металите.Освен това препаратът не замърсява и околната среда. Незапалим е, нетоксичен е и има ниска разходна норма. Използва се за размразяване на пътища, улици, пешеходни зони, паркинги и всякакъв вид открити площи.

kalcii
mgnezii

Магнезиевият хлорид също има своите предимства. И той не съдържа вредни примеси, като има само 22% концентриран воден разтвор и е възможно да замръзне при падане на температурите чак до -35°C. Този препарата ограничава корозията и намалява риска от бързо и повторно замръзване. Нетоксичен и не уврежда околната среда и растенията. Превантивното влажно пръскане на пътя с воден разтвор на магнезиев хлорид не позволява образуването на лед и поледица.

Един от най-познатите методи за топене на снега през зимата е с морска сол или казано по друг начин натриев хлорид. Той се ползва главно за топене и отстраняване на сняг и лед от пътища, пешеходни зони, паркинги и други. Това е един от най-практичните методи, тъй като през годините е използван многократно и води до нужните резултати.

natriev