Освен постигане на изключително хармоничен и оригинален визуален ефект, тревните паркинг настилки добиват все по-голяма популярност и поради високата си ефективност и щадене на околната среда.

Практичността и високата функционалност на тревните паркинг настилки се формира от няколко ключови фактора, които карат съвременните ландшафтни специалисти да ги интегрират все повече в конструкцията на разнообразни жилищни и бизнес сгради, както и обществени пространства и други съоръжения.

[dt_gap height=“35″]
  1. Конструкцията, тип пчелна пита, предотвратява ерозията на настилките

Високата попивателност на тревата позволява лесното филтриране на излишната дъждовна вода. Благодарение на това се предотвратява ерозирането и разрушаването на пътните настилки по лесен, дълготраен и приятелски към околната среда начин. Своевременно това намаля изискванията по отношение на специалното обгрижване на тревистите участъци, превръщайки дъжда в своеобразна органична напоителна система.

  1. Оригинални решения в архитектурния дизайн на пространствата

Не е тайна, че естетическата наслада от откритите пространства често се предизвиква от свежестта на заобикалящата ги зеленина. Тревните паркинг настилки са отличен избор при изграждането и интегрирането на “зелена” концепция. Това на свой ред, освен усещане за хармоничност и баланс, създава и зелен источник, който филтрира немалък процент от вредните частици, които автомобилите изхвърлят при ежедневна употреба.

  1. Павета и тревни чамове като пешеходен елемент

Освен с практичната си функционалност при конструирането на зелени паркинг пространства, тревният чам, в комбинация с висококачествени павета, може да се превърне в красива, оригинална и екологично издържана пътека за джогинг, разходки, а защо не и придвижване на голф колички или по-малки превозни средства? В зависимост от индивидуалната концепция, затревената настилка лесно може да се превърне в централен ефектна дадено открито пространство, било то паркинг зона или частен двор.пътни такси италия

Затревените паркинг настилки са и предпочитан от ландшафтните архитекти ефект поради възможността за приложение на еднакво естетически задоволителният и практичен ефект при по-стръмни склонове, неподравнени повърхности и зони, лесно податливи на свлачища.