Интериорно озеленяване

Интериорното озеленяване намира приложение във всяко едно вътрешно пространство, внася разнообразие и естетика във всяко помещение. Изискванията за качествен интериорен проект:

 • познаване нуждите на растенията;
 • съобразяване възможностите на помещенията;
 • съобразяване целите и вижданията на клиента.

Ние можем да внесем природата във Вашият дом, офис или бизнес сграда. По този начин, Вие не само ще разполагате с една естетически издържана и авангардна интериорна среда. Подарете на себе си и/или на Вашите служители здравословна и приятна работна среда. Не се колебайте да се свържете с нашите специалисти, които с удоволствие ще откликнат на всяко едно ваше запитване и желание. Нека заедно изградим мечтаната от Вас атмосфера и среда за работа и почивка.

Изготвяне на проект за интериорно озеленяване

 • Първият етап от проектирането започва с първоначален оглед и взимане на план на интериора. Следва обсъждане на първоначални идеи за визията и съобразяването им с изискванията на инвеститора, с цел изготвяне на точно и ясно задание.
 • Следва изготвяне на идейно решение. Идейният проект включва: обяснителна записка, количествено-стойностна сметка, чертеж с идейно решение на проектираното пространство, детайли на кашпи и други архитектурни елементи, визуализации.
 • Технически проект се изготвя след обсъждане и коригиране при нужда на идейния проект. Техническата разработка на проектното решение включва: Дендрологичен проект на новопроектираната растителност, обяснителна записка, количествено-стойностна сметка и спецификация на проектираните кашпи и декоративни елементи.
 • Работният проект е крайната фаза в проектирането. С приключването и одобрението му, може да започне реализирането на проекта.

Реализиране на проект за интериорно озеленяване

Нашите екипи са с дългогодишен опит в реализирането на проекти за интериорно озеленяване. Стремим се да работим качествено, бързо и чисто. Благодарение на професионалния си подход и използването на възможно най-качествените материали, ние претворяваме идеята в изпълнение. Засаждането на растителността и разпределението се извършва целогодишно.

Поддръжане на интериорна растителност

Дори и най-добрият проект, изпълнен по най-добрия начин, ще бъде просто загуба на средства и време, ако не се извършва правилното поддръжане и растителна защита. Веднъж допуснато влошаване на външния вид на интериорната растителност се възстановява много по-трудно и изисква допълнителни средства.

Ето защо Ви предлагаме услугата годишен абонамент за поддръжането на интериорна растителност. Tя включва всички или част от изброените дейности – според индивидуалните нужди на Вашия обект. По този начин можете да бъдете сигурни, че интериорната  Ви растителност ще се развива и ще изглежда толкова добре, колкото и в началото.

Годишен абонамент на интериорна растителност

 • Поливане;
 • Почистване на растенията;
 • Оросяване;
 • Торене със специални торове;
 • Допълване с растителност и декоративни елементи;
 • Допълване и подмяна на кашпи и саксии;
 • Растителна защита – третиране срещу болести и вредители;
 • Пресаждане (при необходимост).

Вертикално озеленяване в интериора

Една от водещите тенденции по света в момента и изключително подходящи за Вашето интериорно пространство е акцентирането на определени места със „живи зелени картини”. Това са произведения на изкуството направени от специално подбрани растителни видове. Поставени на подходящи места, те добавят факторът неповторимост и новаторство във Вашия дом или офис.

Едно неповторимо решение за специфично интериорно озеленяване, което е модерно и впечатляващо е вертикалната интериорна стена, която изпраща дома или офиса Ви на следващото ниво. Внимателно проектираните и прецизно изградени, вертикални стени са ключът към изразяването на неповторимият Ви стил. Избирайки нас, Вие избирате да бъдете в крак с най-новите тенденции в интериорното озеленяване.

Интрериорно озеленяване по Фън Шуй

Живите растения в дома и офиса ни зареждат с положителна енергия и добро настроение, освежават и красят интериора. Цветните композиции са необикновено разнообразни – от миниатюра върху масата или бюрото до обемно-пространствените композиции на зимните градини. Живите цветя създават енергията “ян” активна енергия, затова не се препоръчва да са много в спалнята. Според фън шуй растенията се отнасят към Стихиите на дървото, което символизира растежа, творчеството и движението напред. Най-доброто разположение на цветята е на север, югоизток или юг с цел активизиране на положителната енергия в тези зони за здраве, благополучие и късмет. Фън шуй, това е изкуство, посветено на хармонията, затова не прекалявайте с активизирането на дадени зони и неутрализирането на други. Всички ваши действия трябва да са постепенни и най-вече свързани с вашата интуиция и вътрешна нагласа. Грижете се с любов за вашите цветя и те ще ви се отблагодарят.