Настилки от дърво и камък за съвременната градина

[dt_gap height=“35″]

Съвременният интериорен и екстериорен включва все повече естествени материали. Набралият изключително сериозна аудитория минимализъм, например, залага на тежки контрасти, балансиращи леко с тежко, масивно с прозрачно, статично с подвижно. Част от този тип концепции, а и редица традиционни идеи, са настилките от дърво.

Използвани при изграждане на тераси, веранди или закрити пространства, дървените настилки се отличават с характер, уникалност и безспорно привнасят усещане за уют и стил едновременно.

Наричани често паркет, естествените дървени настилки могат да варират както при видовете дърво, от които са направени, така и по дължина, дебелина или широчина на използваните компоненти за изграждането на конкретния под.

[dt_gap height=“35″]

Избирането на подходящ тип дървесина за външно пространство е нелека задача. Дървото трябва да отговаря на няколко основни критерия, които гарантират трайност напред във времето. На първо място и стабилността на дървото, която позволява дълъг период на експлоатация, без то да променя началната си форма. Предпочитан дървесен материал е тиковата дървесина. Тиковото дърво е подходящо за изработката както на външни подови настилки, така и на сградни фасади. Често срещан елемент в съвременния архитектурен дизайн, често в комбинация с контрастни по текстура материали, като стъкло или тухли. Неоспоримата устойчивост на този тип дървесина издържа до 30 години на експлоатация, като не променя формата си, а едва забележимите следи от употреба се появяват при цвета. При правилно третиране, първоначалните нюанси на дървото могат да бъдат възвърнати със специално третиране на повърхността с тиково масло. Това, освен завършен естетически вид на настилката, предпазва материалите от естествено загниване или непредвидена атака на дървесни насекоми и вредители.

 

Привнасяйки хармонично усещане и безкомпромисен стил, качествената дървена подова настилка може да бъде фокална точка при изграждане на визуалната концепция за дадено пространство, било то открито или закрито.пътни такси италия

 

Интересни и оригинални естетически ефекти се получават и при използване на дървесните материали при изграждане на разнообразни плочкопътеки с тревна фуга. Така контрастът от дърво и трева, освен завършеност, може да бъде и основен, разделящ пространството елемент. Използван материал за обособяване на различни кътове, както и детски площадки.