• ноември – декември – почвената повърхност не е замръзнала и техниката не се отличава от нормалните техники на пресаждане.
      • декември – януари – характеризира се с ниски температури, почвата е замръзнала. Предварително се прави подготовка ноември месец като се изкопава яма която се запълва със затоплящ материал, който обикновено се премахва при преминаване на температурите под 0°. Растенията могат да се пресаждат и със замръзнала коренова бала, но трябва да се има предвид тяхната студоустойчивост. Покрива се със затоплящи материали дори и сняг. Пресаждане през периода на вегетация  – Периода на вегетация е от май до септември.
      • май – юни – характеризира се с много интензивно вегетационно нарастване на дървесната и храстовата растителност. След пресаждане растенията забавят растежа си, но се прихващат добре. През този период не се налага използване на антитранспиранти. Най-често се извършват резитби.
      • юли – растежа на дървесната и храстовата растителност затихва и започва преобразуване на пластичните вещества  в запасни. През този период растенията трудно се възстановяват след пресаждане. Ако се налага се използват антитранспиранти.пътни такси италия
      • август – започва пълното узряване на дървета и храсти и преминаване на пластичните вещества към кореновата им система. Предпазват се от слънце с влажни тъкани, покриват се и корените и стъблото. Често се практикува принудителен листопад с дефолианти. Обработените така растения могат да се пресадят и с открита коренова система. Третирането се прави около 2 седмици преди периода на изваждане.  След засаждане се полива обилно и се мулчират.

    Крипто новиникартина от скандинавски мъхАшвагандаНатална картаПороди кучета

Повече от „Tи Ейч Консултинг“