През това лято модерно ще бъде вашата градина или балкон да бъдат осеяни със сини цветя. Този цвят показва стил и класа, защото се асоциира с кралското потекло. Освен това синьото ни свързва с небето и морето, а психолозите са на мнение, че успокоява ума и предизвиква много усмивки у хората.

Ние от Ти Ейч Консултинг ще ви дадем няколко съвета за това какви сини цветя може да използвате, за да украсите дома си.

Като цяло цветята в изцяло син цвят са рядкост. Най-разпространени са незабравките, брунерата и теменужките. Има и различни видове аквилегии и кампанули, но те по-скоро граничат между синьото и лилавото. В този етап от годината може да се сдобиете с разсад на синчец, ириси и фацелия. Те попадат точно в гамата, която търсим и за която говорим.

Цветята, които можем да видим в синьо през лятото са повече. Тогава красотата си показват почти всички растения, а най-важното за една здрава градина е разнообразието. За това може да заложите на различни цветя и всички те да бъдат в синята гама.Mossaika

Най-известният пример е „телефончето”. Това цвете може да се открие в много цветни разновидности, но синьото наистина привлича погледите. Засаждайки „телефончета” още през есента, в този етап от годината може да се радвате на една гъсто-заплетена стена. Трите неща, от които това растение има нужда са вода, слънце и достъпна стена/ограда за катерене. Останалото оставете на него. При правилно позициониране на „телефончето”, в средата на лятото може да се радвате на истински жив плет, който би привлекъл погледите. Особено, ако е в синьо!

Все пак „телефончето” не е единственото синьо цвете, което цъфти през лятото. Метличина, цикория, тинтява, повета, комелина, ипомея и много други могат да украстя балкона или градината.

През есента обикновено червените цветове са тези, които преобладават. Вие обаче може да поемете в коренно противоположна посока и да продължите да отглеждате сини растения. Хортензията и салвията са с изключително наситен цвят. Кариоптерис пък е перфектният храст, който може да допълни разкоша на

градината ви. Той може да достигне височина до един метър, а цветовете му ще красят двора от края на лятото до края на октомври месец.

А какво е флорариум и как може да украси допълнително дома ви, ще научите от тази статия на Ти Ейч Консултинг.