В своите статии ние от Ти Ейч Консултинг се стараем да Ви запознаваме с някои от най-любопитните цветя, които съществуват. По нашите градини можем да срещнем много видове цъфтящи растения, но има и такива, които рядко можем да видим с цвят. Те обаче компенсират с уникални украшения по листата си.

Подобни цветя произхождат от тропиците и екваториалните зони на земното кълбо. Да, те или не цъфтят, или е незабележимо. За сметка на това обаче компенсират с уникални багри по листата си, а едни от най-ефективните са червенолистните цветя.

Има растения от тези видове с напълно червени листа, други имат бели и/или зелени ивици и/или петна. Този вид цветя внася уют, настроение и топлина във Вашия дом. Ако решите да украсите дома си с някое червенолистно цвете, трябва да знаете, че изборът е богат.

Някои цветя от този вид разполагат с напълно зелени листа най-отгоре. Такива например са традесканция и ктенанте. Има и такива, чиито зелени листа се превръщат в огнено червени, когато са изложени на слънце. Тук най-яркият пример е кораловата бегония.

Разбира се, има и такива, които винаги са с червени листа. Кралската бегония е най-разпространена, а също и металическата бегония и обичките. Последното цвете е известно за всички градинари с това, че има много сортове с различно червени листа. Освен това може да се гледа и на двора, но през лятото изисква повече поливане и слънце. www.peleti.at

Копривката също може да бъде гледана и на двора. Тя често е използвана за украса и цвят в паркови и градински пространства. Ако решите да я гледате у дома, подгответе ѝ място с повече светлина, но без преки слънчеви лъчи. Предпочита редовното поливане и да се подрязва често, за да сгъсти своята корона.

Едно от първите растения с червени листа, което „залива” пазара в края на XX-и век е кордилинето. То също разполага с различни сортове. Поливайте го редовно, пазете го от пряка слънчева светлина и наистина ще Ви донесе илюзия за пламъци сред останалите цветя в помещението.

Това са само някои от най-известните цветя, с които може да се сдобиете. Отивайки в оранжерия обаче ще намерите и много други. Не е нужно дори да знаете засуканите им имена, а просто да Ви носят удоволствие с визията си. Големият плюс на тези растения е, че се размножават изключително лесно – просто потопете клонче във вода и след два месеца ще забележите корените. Може да използвате тези цветя и като подарък. С тях ще демонстрирате топлите си чувства.