Обществото на Дизайнерите на градини (Society of Garden Designers) със седалище в Нотингам, Англия, споделя очакванията си тенденциите, които ще се радват на голяма популярност през новата година.

2019-та се очаква да ни завладее с ярки цветове, висящи стайни растения и една среща на интериор с екстериор.

[dt_fancy_title title=“1. С отговорност към околната среда“ title_size=“h5″ title_color=“title“][dt_vc_list]

Климатът е основен фактор за успешното градинарство, а променливите климатични условия могат да бъдат определящи за дължината на живота на Вашите растения.

Ето защо,  специалистите очакват изграждането на по-устойчиви градински площи да се популяризира през 2019. А екосъобразният избор на растенията, които ще бъдат засадени, според условията на градината, в която ще виреят, да стане приоритет на всеки градинар.

[/dt_vc_list]

[dt_fancy_separator separator_style=“dotted“]
[dt_fancy_separator separator_style=“double“]
[dt_fancy_title title=“2. Висящите стайни растения си проправят път навън“ title_size=“h5″ title_color=“title“][dt_vc_list]

През 2019 се очаква архитектурният тип растения да доминира по своята популярност.

Екзотично изглеждащите стайни растения с листа и стъбла от архитектурен тип ще се пренесат и отвън, където със своя експресивен силует и структура ще придадат една нова доза изисканост на Вашата градина.

Все повече висящи “стайни“ растения ще красят и външните ни градински помещения, където представят интересно допълнение към саксии и цветарници.

[/dt_vc_list][dt_fancy_separator separator_style=“double“]

[dt_fancy_title title=“3. Интериорът среща екстериора“ title_size=“h3″ title_color=“title“][dt_vc_list]

Екстериорът намира нова своя допирна точка с интериора. Дизайнерите на градински помещения обещават, че 2019 ще бъде годината, през която смелите цветови гами на вътрешните пространства ще вдъхновят един нов свеж подход към проектирането на външните такива.

Един материал, който досега се радваше на популярност основно в закрити помещения, но тази година се очаква да си пробие път навън, е порцеланът.  Според експертите, използването на изкуствен камък в градината, ще бъде заместено от други материали с нови цветове и мотиви.

[/dt_vc_list]

[dt_fancy_separator separator_style=“double“][dt_fancy_title title=“4. Смели ярки цветове“ title_size=“h5″ title_color=“title“][dt_vc_list]

2019-та подканва към смели цветови решения. Очаква се това да бъде годината, в която градините ще се радват на нов имидж, в ярки цветови гами, а далия помпон, позната още при нас като Гергина, ще бъде новото попълнение в редица декоративни градини.бамбукови изделия

[/dt_vc_list]

[dt_fancy_separator separator_style=“double“]
[dt_fancy_title title=“5. Дива и ливадна растителност“ title_size=“h5″ title_color=“title“][dt_vc_list]

Започналата през 2018 мода на експериментите с диви растения и многогодишна ливадна растителност се очаква да продължи и през новата година.

За отглеждането на такъв тип растения не е нужна голяма площ могат спокойно да бъдат включени и в по-малки пространства.

Лесни са за поддръжка, а техните растеж и развитие са вълнуващи за наблюдаване и изследване.

[/dt_vc_list]

Повече от „Ти Ейч Консултинг“