Отглеждането на орхидея се е превърнало в огромен страх на почти всеки градинар. Това цвете е придобило име на трудно за отглеждане, поради по-странните си изисквания. Всъщност грижата за него е доста лесна, ако изпълнявате стъпките правилно. За това ние от Ти Ейч Консултинг ще опитаме да Ви помогнем да преобразите Вашата орхидея с нашите съвети за правилно отглеждане.

Alcohol and bodybuilding: what effects andriol testocaps buy deca durabolin in morocco, best anabolic for bodybuilding – go gay hawaiigo gay hawaii.

Точното количество светлина

Успеете ли веднъж да откриете правилното място за отглеждане на орхидея, бъдете сигурни, че цветето ще Ви радва дълги години наред. Освен това голяма част от грижата Ви за него просто ще изчезне, тъй като орхидеите предпочитат светлите места. Важно е да се отбележи, че корените, листата и цветовете не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина, тъй като изгарят.

Най-подходящото място за тях е на перваз, който има северно или източно изложение. Избягвайте да са на южно или югозападно изложение.

Не забравяйте, че можете да разчитате на нашите специалисти от отдел интериорно озеленяване за отговор и съвет при избор на съд за засаждане на орхидеи. Препорачително е орхидеята да се засади в прозрачна саксия за достъп до светлина, възможност за по интензивно изпарение, предотвратявайки гниенето.

отглеждане на орхидея

Поливайте правилно

Това също е правило с изключително значение. Тук трябва да отбележим, че поливането зависи изцяло от условията, в които растението е отглеждане. Някои цветя може да имат нужда от вода на всеки два дни, докато други издържат и до две седмици. Тук вариантите са два, като успешно може дори да ги комбинирате.

В единия случай може да полеете Вашата орхидея на чешмата в продължение на 15 секунди. След това е хубаво да я оставите за 10-тина минути да се отцеди добре, след което да я поставите върху подложка, която задължително трябва да е суха. Така ще избегнете възможността за мухлясване на корените.vsichkibiznesi

В другия случай може да накиснете Вашето цвете в съд с вода. При този метод може да използвате и подхранваща тор за растеж, каквато може да откриете в нашия онлайн магазин. Важно е разтворът задължително да бъде разреден! Това действие е хубаво да се извършва веднъж в месеца. vsichkitemi

Задължително е да освежавате растението, като третирате листата и корените, чрез пулверизация с чиста вода или освежаващ спрей за орхидеи.

В зависимост от фазата на растеж на Вашето растение, бихте могли да провокирате обилен и устойчив цъфтеж с помощта на течната тор за цъфтеж

Това, което сами трябва да откриете, е колко често Вашата орхидея ще иска вода.

Предпочитаната почва за това цвете е специализиран торфен субстрат.

Чрез него орхидеята получава всичко необходима за израстването си, а освен това той „сигнализира” за това кога има нужда от поливане. Щом почвата започне да изсветлява, значи моментът е настъпил.

Посивелите корени, независимо въздушни или не също индикират за честотата  и нуждата от поливане

отглеждане на орхидея

Подходяща температура

Орхидеите са растения, които не обичат голяма разлика в температурата. Ако успявате да поддържате през по-голяма част от годината температура около 20-22 градуса, то цветето ще бъде изключително доволно. Ако имате климатик, внимавайте въздушният поток да не минава точно през орхидеята. Ако е в близост до парно, поставете съд с вода през зимата, за да избегнете изсушаване на листата.

Подрязването след цъфтеж

Подрязването на орхидеята може също да Ви каже много за цветето. След като цъфтежът премине, е хубаво да подрежете стъблото. Когато растението преминава в режим на „почивка” подрежете стъблото точно под мястото на последния цвят. Винаги режете по диагонал и наблюдавайте цвета на стъблото. Зеленото е признак на живот и правилно отглеждане. Ако обаче видите кафяв или жълт цвят, то този израстък е болен или безжизнен.

отглеждане на орхидея

Важно при пресаждане

За пресаждане на орхидея е необходимо да се подсигурите, че няма възможност за предстоящ цъфтеж.

Манипулацията се извършва през период от 2-3 години. индустриална собственост

Основната цел на пресаждането е да се подсигури достатъчно голям съд, за да може растението да се развива пълноценно. Необходимо е да се подмени почвеният субстрат, тъй като с времето корите в субстрата се размиват и той губи хранителните си качества. Това е момента в който бихте могли да отстраните и загнилите корени, като използвате специализирана ножица за цветя.

Набор от инструменти за пресаждане на орхидеи, може да откриете в нашия онлайн магазин.

За корените

Често се случва орхидеята да има корени извън саксията си. Това са така наречените въздушни корени, които търсят къде да се захванат. Ако видите да придобиват блед кафеникъв цвят, това показва, че до тях не достига достатъчно вода, колкото до останалите. Нека това не Ви притеснява. Отрежете ги внимателно с ножица и бъдете сигурни в едно – това е ясен знак, че цветето се чувства перфектно, а вие сте усвоили начина за отглеждане на орхидея.

Сигнали за проблеми

Орхидеята е от растенията, които винаги намират начин да покажат, че не са доволни от начина на отглеждане. Ако видите жълти листа, значи проблемите са свързани или с голямото количество вода, която получават, или с липсвата на светлина. В случай, че слънчевите лъчи са в излишък, тогава ще забележите дълъг период без цъфтеж.