Фън Шуй: 10 растения за вашата хармонична градина

Фън Шуй като учение за хармонията и как разположението на определени предмети я подхранва, предизвиква интерес при все повече хора, които искат да избягат от ежедневния стрес и рутина. Градината, нашето място у дома или в офиса, което най-много ни доближава до природата, често се оказва спасителен пояс. Когато тези два елемента, градината и фън шуй учението, се обединят, се създава едно хармонично пространство, в което често намираме спокойствие и усамотение.

Въпреки че основната отправна точка е разположението на предметите, самите предмети също са от изключително значение, понеже всеки носи собствен заряд и енергия. Особено когато предметът е растение, жив организъм с жизненоважни свойства. Насочваме вниманието ви към десетте растения, които, според фън шуй учението, биха допринесли най-много за хармоничната ви среда. Спрямо петте основни елемента според Фън Шуй най-ценните растения за градината ви са:

Японски клен

Божур

ОГЪН

1. Японски клен:

Традиционно растенията с червени и оранжеви листа, които имат заострена и триъгълна форма представляват огъня. В началото изискват специално внимание при посаждането – към местоположението, почвата и поливането, но след това със сигурност ще се превърнат в любимият ви акцент в градината.

2. Божур:

Императорското цвете, наричано още “срамежливото цвете” е националното цвете на Китай. Неговата символика се обвързва с успех, аристократичност, благоденствие, чест и богатство. Обикновено се асоциира с успех в кариерата и натрупване на блага.

Лотус

Лилия

ВОДА

3. Лотус:

Едно от най-обичаните и ценени цветя. Ароматът му и атрактивната му форма са бижуто на всяка градина. За будистите има голямо духовно значение. Лотусът е символ на просвещението, което всеки от нас може да постигне чрез добри дела и чисти помисли. Символизира чистота, почтеност и съвършенство.интериорен дизайн

4. Лилия:

Лилиите са израз на майчината любов и плодовитостта. Използва се като символ на предаността и любовта в контекста на майчината закрила.

Хортензия

Кучешки дрян

МЕТАЛ

5. Хортензия:

Благодарност и просвещение. Хортензията в митологичен аспект е дарът на невъзпятия герой. Тя се асоциира, също така, със семейните връзки, толерантността, смирението и предаността.

6. Кучешки дрян:

Заедно с черешовия цвят, както и цъфналите овощни дръвчета като ябълка, слива и праскова, цъфналият кучешки дрян символизира заздравяването на любовта и брака. Особено през пролетта разцъфтелите клони внасят хармония и жизненост. 

Блестяща рудбекия

Азалия

ЗЕМЯ

7. Блестяща рудбекия:

Още позната като Black-eyed Susan e символът на мъдростта и ако се сложи на правилното място в градината, то това ще е перфектното кътче за йога и медитация, за синхронизиране на енергията ви със земната.4 билки за подобряване на паметта, здравето на мозъка и когнитивните функции

8. Азалия:

Според китайската традиция, благодарение на Азалията можем да преодолеем страховете си към отдаване и обвързване, както и да станем по-решителни и отговорни.

Бамбук

Розмарин

ДЪРВО

9. Бамбук:

Емблематичен за Фън Шуй учението, бамбукът символизира вярност, мъдрост, гъвкавост и съвместни начинания. Той е подходящ за всяко място, което има нужда от повишаване на Чи жизнената енергия.

10. Розмарин:

Неговата енергия е пречистваща и ободряваща. Неговото присъствие създава чувство за сигурност и комфорт. А, освен това е натурално средство за повишаване чистотата и качеството на въздуха.

За професионален проект за вашата градина и превръщането ѝ в хармонично място не се колебайте да се свържете с нас: Контакти! 

[contact-form-7 id=“3114″ title=“запитване“][dt_gap height=“25″]

Повече от „Tи Ейч Консултинг“