[ultimate_heading main_heading=“Кратки факти за Шефлера“ alignment=“left“][/ultimate_heading]

Шефлера е тропически храст от семейство Бръшлянови (Araliacea) с големи, тъмнозелени листа. Естествената ѝ среда включва териториите около Индииския и Тихия океан, както и Бразилия.

Родното място на Шефлерата е Австралия, а названието си е получила в чест на видния немски ботаник Якоб Шефлер.

Най-голямата разновидност, Schefflera actinophilla, се развива по-бавно, но несъмнено има по-впечатляващ декоративен ефект.

Шефлера се радва на голяма популярност и често може да я срещнете в апартаменти и офиси, където може да достигне височина 2 метра и ширина около 70 см.

Шефлера schefflera_actinophylla
Шефлера - Schefflera
[ultimate_heading main_heading=“Грижи за Шефлера“ alignment=“left“][/ultimate_heading]

Оптималната температура за отглеждане е стайната – около 20-22 градуса. Шефлерата обича влагата, хубаво е при по-сух въздух листата да се пръскат 1-2 пъти дневно. Поливане е добре да се прави след като горния почвен слой изсъхне.

За правилното развитие на Шефлерата е необходимо да се осъществяват резитби за добиване на по-компактни и плътни форми.

При самото подрязване трябва да се стремим да придадем на короната подходяща форма и да я запазим по-дълго време.

Пролетното подрязване на растенията насърчава, по интензивната поява на нови издънки. Резитбата се извършва със специални инструменти, т.наречените лозарски ножици. Преди резитбата на всяко едно дръвче е хубаво да се дезинфекцират, за да се избегне разпространение на заболявания и вредители. Рязането трябва да се прави под ъгъл, така че водните капки да не се застояват в изрязаните малки участъци, причинявайки гниене на клоните.интериорен дизайн

Качествени лозарски ножици може да закупите от нашия онлайн магазин. Разгледайте моделите, които предлагаме ние, на този линк.

шефлера

Първо изрязваме всички вътрешни клонки, които пречат за правилната аерация на короната и възпрепятстват циркулирането на въздух, разбира се ако има такива. Не се съобразяваме с дебелината на клонките, просто ги премахваме. Когато режем внимаваме да не счупим важни клонки, работим внимателно. Ако има засъхнали клонки, също ги премахваме. Ако забележим млади леторасти, разположени на гъсто един до друг, премахваме по-слабите и оставяме по-силните. Премахваме и всички стърчащи недоразвити клонки, които растат на посоки ниско, в основата на скелетните клони. Важно е да се работи последователно , да се обикаля дръвчето в една посока от ляво надясно или обратното, никога не се прескача от противоположната страна, просто следваме посоката и работим бавно. Много е важно растението да се обхваща с поглед изцяло, за да постигнем желаната форма на короната. градински поливни системипчелно млечице

[ultimate_heading main_heading=“Веджъж постигната желаната форма на короната, поддържането на Шефлера става по-лесно“][/ultimate_heading]
Шефлера - Ти Ейч Консултинг

Изпратете Запитване
[dt_gap height=“25″ /]
[contact-form-7 id=“3114″ title=“запитване“]
[dt_gap height=“25″ /]

Повече от „Tи Ейч Консултинг“