Хората имат прекрасната възможност да изграждат свой собствен цветен, земен рай. Едни предпочитат той да бъде в къщата, в която живеят, пред кооперацията или пък той да бъде на работно място. Без значение къде е градината, тя е обект, който търпи постоянни промени и неспирно желание у човека за по-добър пейзаж.

Ако се целите в практичност и същевременно красив и гъвкав начин да освежите своя зелен кът, то цветният декоративен камък ще ви донесе решението за това и ние от Ти Ейч Консултинг ще ви разкрием как да подходите.

С настъпването на пролетта, идва и моментът за нови предизвикателства в градината. Декоративните камъни могат да бъдат фантастичен начин да придадете на градината си бързо преустройство и възможност за избор от огромен брой различни стилове. Тази бърза и лесна корекция може да създаде на вашата градина ново усещане, независимо колко голямо е вашето пространство.

Декоративните камъни могат да добавят различeн слой към външния вид на градината. Те осигуряват текстурен интерес и могат да създадат усещане за пространство, да разделят зоните или да насочат погледа в определена посока. Цветните камъни създават контраст и работят чудесно в градини, които изобилстват от цвят и зеленина, създавайки селски, но същевременно модерен външен вид.

Ето и няколко идеи как да използвате декоративните камъни за вашата градина:

Направете пътека – озеленяването с камъни може да бъде чудесно за създаване на градинска пътека, която умело може да удължи градината ви и да насочи посетителите към различни секции в нея. По-големите камъни са идеална безопасна плоскост, ако искате да поставите саксии, градински мебели или дори огнище, или барбекю върху тях. По-малките камъни също могат да създадат текстуриран, поразителен външен вид – цветният гранит може да сработи добре за това.

Градински чакъл – градинският чакъл може да бъде фантастична алтернатива с ниска поддръжка на морава или алея, която изисква редовно поливане и поддръжка. Той може да осигури интересна алтернатива на обичайната алея в сив цвят и върху него да поставите ярко оцветени растения от двете страни на пътеката, или да бъде използван като ласкателен контраст на екстериора на вашата къща.

Езера или други водни обекти – декоративният камък може да работи добре като граница на воден елемент или градинско езерце. Използването на декоративен камък около ръбовете на воден елемент привлича вниманието към него и също така ясно

маркира краищата му, което, разбира се, също е полезно. Може да използвате градинските камъни като натурален калдъръм, за да подобрите напояването на вашата градина – водата, стичаща се върху калдъръма я отвежда точно до желаното място.

Цветни лехи – градинският камък може да се използва и за създаване на зашеметяващ контраст във вашите цветни лехи или саксийни растения. Тук най-добре сработват най-меките отломки, като Cotswoldbuff, който има кремаво бял цвят и изглежда прекрасно на фона живи зелени растения, както и на ярко цветни такива. Ако решите да разделите цветните лехи с този вид красиви камъни, е добре да помислите за разделителна лента, с която да поставите границата между двата елемента в градината си. Подобен вид ленти ще откриете в нашия онлайн магазин shot.thconsulting.eu.

Алпинеум – дайте на градината си усещане, подобно на дзен и създайте своя собствен алпинеум. Камъчетата от различен вид и големина могат да се използват за създаване на вариативни форми, нюанси и текстури във вашия алпинеум. Най-добрите алпинеуми са празник за очите и съчетават разнообразие от растения, цветя, торфен и/или скандинавски мъх, както и фини и цветни камъчета.

Създайте градина с контейнери – контейнерно градинарство се нарича, когато отглеждате растения в контейнери, вместо да ги засаждате в земята. За да изградите градина за контейнери с помощта на декоративен камък, може да създадете определена зона във вашия двор и да я напълните с камъните. Ако се уверите, че тази зона е в обсега на вашата пръскачка, не само ще имате красива градина за контейнери, но и няма да се налага да помните да я поливате. Контейнерната градина създава красиво пространство за растения, което е с ниска поддръжка, поради декоративния камък и близостта на водната пръскачка.

Заменете мулча с декоративен камък – въпреки че можете да използвате мулч по множество причини във вашия двор, в градинското пространство има места, където можете да замените мулча с декоративен камък. Това може да се направи в райони, където мулч не се използва за наторяване на земята. Например, ако облицовате зоната около вътрешния двор с мулч. Вместо това можете да опитате да добавите декоративен камък. Камъните придават текстура и цвят на района и ограничават необходимостта от редовна поддръжка.

Решение за проблемните зони – много дворове имат такива проблемни пространства, където има отводняване на вода или тревата винаги е мъртва. За щастие тези проблемни зони могат да бъдат покрити с декоративен камък. Може да създадете сухо легло на потока, където има отводняване на водата. Поради теглото на декоративния камък, има по-малък шанс водата да премести камъните.Mossaika

Използването на декоративни камъни в градината ви може да създаде редица прекрасни ефекти, освежаващи вашето външно пространство с минимум неприятности или необходима поддръжка.

А как може да имате различна ограда от камъни, на която всеки да се възхищава, ще научите от този материал на Ти Ейч Консултинг.